Nieuwsbrief Catamaranvereniging Hellecat
Ook al wordt er nog niet gevaren, Hellecat staat niet stil
en is volop in beweging!

 
Nieuw bestuur
In april is er een digitale stemming geweest, waar vanuit het nieuwe bestuur is ontstaan. De stemming is door Wim en Eric in goede banen geleid, waarvoor dank! Wanneer het mogelijk is om een fysieke ALV te organiseren, zullen wij iedereen hiervoor een uitnodiging sturen.
 
Het bestuur zal zich de komende periode richten op het opstarten van het seizoen in deze aangepaste tijden. Veel dingen zijn voor ons nieuw, we krijgen van alle kanten hulp om op te starten. Het coronavirus maakt het ons ook hier niet gemakkelijker. Soms kost dit even tijd, waar we jullie begrip voor willen vragen.
 
Wanneer er vragen, suggesties of mooie verhalen om te delen zijn, horen wij deze graag! Wij zijn per mail en telefoon (06 42 63 10 90) bereikbaar.
 
Het Bestuur.

 

Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem dan in je browser.
 
Corona update

Het coronavirus beheerst niet alleen het nieuws, maar heeft ook grote impact op ieders leven. Voor velen is zeilen een toevluchtsoord om even het hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen.
 
Vanaf 29 april geldt een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Naast de vertaling van de nieuwe landelijke afspraken over onderwijs, sporten door kinderen en jongeren en het verbod op evenementen is ook een nieuw besluit genomen over dagrecreatie in onze regio.
 
Ten opzichte van de vorige noodverordening is gewijzigd dat dagverblijf (verblijf tussen 7.00 uur en 22.00 uur) op recreatieparken, campings en in de jachthavens en dergelijke weer wordt toegestaan.
 
Stranden
De toegangswegen tot het Quackstrand en de parkeerplaats bij de vuurtoren zijn niet langer afgesloten voor bezoekers. Let er wel op dat je de overige regels navolgt: Houd minimaal 1,5 meter afstand, Ook is groepsvorming met meer dan twee personen niet toegestaan, ongeacht of je de afstand van 1,5 meter aan kunt houden. Een huishouden en spelende kinderen tot en met 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, zijn hierop uitgezonderd. Je mag er dus wel met je eigen gezin zijn, met minder dan 1,5 meter afstand van elkaar.
 
Sanitaire voorzieningen blijven gesloten
Het besluit met betrekking tot het gesloten houden van sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties blijft onverkort van kracht.
 
Hellecat
Voor Hellecat betekent dit dat we weer het strand op mogen om te zeilen, met inachtneming van de genoemde regels.
 
Het clubgebouw inclusief sanitair is NIET toegankelijk, de zeilberging uiteraard wel voor het pakken van de zeilen en andere materialen.
 
LET OP: Door de aanpassingen aan het strand en het storten van de nieuwe verbindingsroute naar het clubgebouw is het tot en met 8 mei 2020 niet mogelijk om boten naar het strand aan te voeren, lees daarover meer hieronder.
 
Op zaterdag 9 mei en 16 mei is er tussen 10 en 15 uur de tractor (met chauffeur) beschikbaar om de boten het strand op te brengen.


Nieuw strand

Er wordt ondertussen hard gewerkt aan de aanpassingen rondom het strand bij Hellecat. Wanneer we weer mogen zeilen, zullen vele het strand niet meer herkennen. Rob plaatst geregeld op Facebook een mooie update, zodat we op afstand kunnen mee kijken.
 
Het loop/fietspad naar Hellecat wordt momenteel gestort en moet uitharden. Vanaf 8 mei 2020 mag het beton belast worden. Daardoor is het helaas niet mogelijk om boten naar het strand te brengen.
 
Het voordeel is dat een deel van de geplande werkzaamheden in september, vervroegd nu worden uitgevoerd. Zo kunnen we straks genieten van een strand dat af is, in de tweede helft van het seizoen.

 
Quackstrand nieuwsbrief

Staatsbosbeheer brengt af en toe een nieuwsbrief uit over de kwaliteitsimpuls Quackstrand. Lees hem via deze link.
 
Lees meer over de kwaliteitsimpuls Quackstrand op de website van Recreatieschap Voorne-Putten. Wil je de nieuwsbrief van Staatsbosbeheer rechtstreeks ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Alma van Esch, a.esch@staatsbosbeheer.nl.

 
Wedstrijden

Het bestuur is er hard mee bezig om uit te zoeken welke wedstrijden wel en niet door kunnen gaan. Wij komen zo snel mogelijk hierop terug.
 
Facebook
Link


Catamaranvereniging Hellecat
Postbus 1171, 3220 BD, HELLEVOETSLUIS
Zuid Holland, Nederland
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van catamaranvereniging Hellecat.

Bezoek de website  |  Stuur een E-mail | Afmelden Nieuwsbrief